Innovatie is altijdde core-business van de strategie van THEAULT geweest. In 1957 was THEAULT het eerste bedrijf dat een paardencamionette produceerde voor 5 paarden. Vervolgens, in 1961, stond THEAULT alweer een stapje verder dan haar concurrenten: nl. met de lancering van de allereerste paardencamionette waarin de paarden in tegengestelde positie vervoerd worden. Als THEAULT steeds aan de top blijft binnen het marktgebied, is dat omdat het bedrijf altijd voldoet aan de consumenten hun behoeften en eisen.

 

THEAULT en HIPPOLIA – een nauwe samenwerking sinds 2005

 

hippolia

Sinds 2005, werkt THEAULT nauw samen met Hippolia, "Pole of Competitiveness" gelegen in Normandië. Zij brengen de belanghebbenden samen die de concurrentie willen versterken van de hele paardenindustrie door middel van innovatieve projecten. Hippolia begeleidt alle soort projecten tijdens hun ontwikkelingsproces en focust haar acties rond 3 voorafgaande thema's met een hoog innovatie potentieel: gezondheid en paardprestaties, materialen en ICT. THEAULT en Hippolia hebben samengewerkt aan verschillende innovatieprojecten zoals het model : Proteo.

Innovatie als de kernwaarde van het "Proteo project"

In het begin van 2006, werd de Proteo een project met  als einddoel "de perfectie" te bereiken op gebied van paardentransport  Dankzij de strenge ontwikkelingen vanaf het begin van het project, weet de Proteo hoe hij moet voldoen aan de behoeften van de gebruikers en de verschillende beperkingen zoals gewichtstoename, gemak en ergonomie.
Gebouwd op een nieuw chassis, voldoet de carrosserie aan uitdagende specificaties. Bijna tien jaar na de lancering van de eerste Proteo, blijft THEAULT innoveren en verruimt men het gamma in verschillende versies. Dankzij de hoogste kwaliteitsnormen en een constante steun van de "Pole of Competitiveness HIPPOLIA" voert THEAULT met de dezelfde zorgvuldigheid de ontwikkeling van nieuwe voertuigen uit.
Na het grote succes van de ontwikkeling van de Proteo steeg de verkoop in Frankrijk en in het buitenland. Vandaag de dag is de Proteo nog steeds het sumum tussen de modellen van het THEAULT gamma.

 

Onze meest recente innovatie: de PAC-VAN van AnimalPureAir

 

Het PAC-VAN van AnimalPureAir is een luchtzuiveringstechnologie geïnitieerd door THEAULT en aangepast aan het vervoeren van paarden. Voor de allereerste keer openbaar gepresenteerd  tijdens de verkoop van de ARQANA in Deauville in 2014. De Pac-van van AninmalPureAir een echte revolutie op het gebied van de paardentransport. Pionier in deze technologie, THEAULT heeft reeds een vrachtwagen van de vervoerder STH Hippavia hiermee uitgerust.

Het Animal Pure Air concept

Na één jaar van onderzoek in samenwerkingsverband, kan deze luchtzuiveringsinstallatie bijna 99,9% van de deeltjes en pathogen elimineren. Door het zuiveren van de sfeer zorgt AnimalPureAir voor een optimaal  comfort van het paard.

 

Kerncijfers

In standaard stallen ademt een paard elke dag rond de 100.000 liter lucht uit en ademt het bijna 21 deeltjes per inhalatie in, dat wil zeggen ongeveer 300 miljoen per dag!

 

 

Animal Pure Air: de garantie voor verbeterde prestaties

Naast een assortiment van luchtzuiveringsinstallaties voor stallen, heeft AnimalPureAir – i.s.m. THEAULT – gewerkt aan een onderzoek of gezondheidsproblemen inherent zijn aan het vervoer van het paard. Het gebrek aan lucht vernieuwing in het paardgedeelte kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van het paard .

Op basis van dat feit dat het Spaanse bedrijf AnimalPureAir uitgegroeid is tot een toonaangevende technologie die het mogelijk maakt om 10 keer per uur de lucht te vernieuwen en te zuiveren in het paadengedeelte. Eenvoudig te installeren en aan te passen aan alle soorten voertuigen, dit systeem is gewijd aan het optimaliseren van de paarden hun ademhalingcapaciteit terwijl hun algemene gezondheidstoestand zal verbeteren.

Voornamelijk geprezen voor haar positieve effecten tijdens de voorbereiding van de competitie of herstel na een inspanning, is het Pac-busje de beste bondgenoot voor prestaties.

Na het winnen van de «Coup de Cœur-Developpement-Durable» award één van de innovatie trofeeën van het Salon du Cheval de Paris afgelopen December, is het Animal Pure Air system opnieuw genomineerd voor de Innovatie Awards van de Equitana show in Duitsland. Grote erkenning voor een systeem dat resoluut vernieuwend is op het gebied voor gezondheid van de paarden!

 

Investeringen en moderne instrumenten staan garant voor uitstekende kwaliteit

 

Elke paardencamionette wordt volledig gecontroleerd door gekwalificeerde operators: operationele tests en een beoordeling van de esthetiek worden uitgevoerd in elk stadium. De gebruikte methoden (machines: schaar, stansen machine, vouwmachine, schilderen van cabines, opheffing van de platformen, etc.; de assessment-methodiek: stevigheidsonderzoeken, test zones en prototypes) zijn de moderne hulpmiddelen en geven de mogelijkheid om te investeren in werk dat zorgt voor de hoogste kwaliteit van voertuigen. Dit laat ons toe dat wij de volledige productieketen kunnen regelen. Controle op de uiteindelijke kwaliteit maakt het mogelijk dat elke stap van de productie voldoet aan de kwaliteitsnormen die zijn gedefinieerd door het bedrijf.

 

Bovendien is THEAULT een pionier in deze regulatie en al onze merken zijn ECR (European Community Reception) goedgekeurd sinds 2010. Deze goedkeuring laat ons toe om voertuigen te exporteren naar alle landen in de Europese Gemeenschap.

 

Maatwerk

 

THEAULT blijft voortdurend innoveren wat betreft het uitzicht van de voertuigen. Klanten kunnen hun THEAULT volledig personaliseren naar wens: van carrosserie tot velgen, zelfs de cabine kan naar eigen smaak worden gepersonaliseerd door een ruim gamma aan interieurmogelijkheden. Ze kunnen ook een logo, naam van hun organisatie, carbonstriping, foto's of andere patronen toevoegen aan de afwerking van de Theault. Deze decoraties kunnen worden toegevoegd aan drie verschillende delen van de paardencamionette: de voorkant, de achterkant en de dakspoiler. Wat betreft de cabine, kan de klant ook een bepaalde kleur kiezen voor het leder en de achterwand. De mogelijkheden zijn eindeloos, wanneer het gaat om het configureren van uw THEAULT  paardencamionette. De enige limiet is onze klanten hun creativiteit!